In het land aan de rivieren de Maas en de Waal

Zwerven van dorp naar dorp en genieten van cultuur, landschap en historie

Boudewijn de Groot bezong Het Land van Maas en Waal al eind jaren zestig; zijn ode aan deze prachtige streek is nog altijd een klassieker. Dit boeiende gebied geldt als het meest landelijke van Rivierenland: imponerende dijken, rustgevende wandel- en fietsroutes en idyllische dorpjes geven de streek een nostalgisch karakter.

Aan de Maas tref je heerlijke recreatiegebieden waar je lekker kunt uitblazen. Of bezoek je Maasbommel, de kleinste Hanzestad van Nederland. En of je nu een dag, weekend of week komt genieten, er is genoeg te beleven! 

Je voelt je thuis in het Land van Maas en Waal!

In deze waterrijke regio vind je veel verschillende recreatiegebieden waar je lekker kunt uitblazen. In zowel de zomer- als de wintermaanden kun je hier heerlijk vertoeven! Heerlijk fietsen, wandelen, zwemmen, varen, kanoën, suppen en struinroutes langs de rivier of de pontjes over de rivieren laten het Rivierenlandschap elke dag weer tot leven komen.

Vlakbij vindt u bovendien restaurants, leuke terrasjes, de Tuinen van Appeltern, koopcentrum van Beneden-leeuwen en Druten en mooie of spannende uitjes met bijvoorbeeld een solex of een sloep op het water. Elke weekend is er in een van de dorpen wel iets te doen, een dorpsfeest of een markt er is altijd wel iets. Ook de steden Wijchen, Oss, Nijmegen en Tiel zijn makkelijk te bereiken.

Bij de receptie weten ze er alles van, en helpen ze u graag. U kunt ook een kijkje nemen op:

Rivierenland