fietsen en wandelen header

Informatie betreffende het coronavirus COVID-19 en uw verblijf bij Campingpark Het Groene Eiland Meer info

Fietsen en Wandelen

Veel mooie uitzichten en water in de hoofdrol!

Het Land van Maas en Waal ligt letterlijk tussen de rivieren Maas en Waal. Dijkdoorbraken en overstromingen hebben dan ook duidelijk hun sporen nagelaten in het landschap. Uitkijkend over het water ervaar je de macht en de kracht van het water en het belang van dijken die het gebied moeten beschermen tegen overstromingen.

Aan de Maas bij Appeltern liggen de Moringerwaarden. Hier is een natuurgebied ontwikkeld waar nu 2 struinroutes lopen van 5 km en 2 km. In het gebied is een vogelreservaat en er is een gevarieerde begroeiing van vochtminnende planten. Veel knotessen zijn blijven staan en vriendelijke en rustige brandrode runderen begrazen.

                                                                                                       

Voor mooie fiets- en wandelroutes ga je naar:

www.vvvarnhemnijmegen.nl/routes

www.gelderseroutes.nl 

www.rivierenland.nl 

Nijmeegse Vierdaagse: 21-22-23-24 juli 2020 komen weer tienduizenden wandelaars naar Nijmegen om aan de vierdaagse deel te nemen.Vanuit de hele wereld komen zij naar Nijmegen om te wandelen in een prachtige bosrijke omgeving.www.4daagse.nl. Nijmegen ligt op ongeveer 20 km van camping Groene Eiland www.groeneeiland.nl Een mooie gelegenheid om wandelen en logeren in het land van Maas en Waal te combineren.

Struinroute

15d- struinroute..png