Informatie betreffende het coronavirus COVID-19 en uw verblijf bij Campingpark Het Groene Eiland Meer info

Duurzaam kamperen

Genieten van de natuur met oog voor de toekomst

In de bedrijfsvisie van Camping Groene Eiland hebben wij vastgelegd om gezamenlijk een zo klein mogelijke eco-footprint achter te laten. Dit zie je op de camping al op diverse plekken terug:

  • zo hebben we een zonneparking bij de ingang van onze camping. Bent u benieuwd hoeveel energie de zonneparking al heeft opgeleverd? https://monitoringpublic.solaredge.com/solaredge-web/p/kiosk?guid=e0e877ca-c1cb-49e7-a710-900f888d3059. Veel he? De helft van onze jaarbehoeften kunnen momenteel van zonne-energie worden voorzien. Daarnaast kunt u hier uw auto droog en veilig parkeren. Als we de auto netjes parkeren (3 per vak) hebben we ruimte voor X auto's!
  • Verder hebben we 3 laadpalen geinstalleerd verspreid over het park (1 bij de zonneparking voor de slagboom, 1 bij de voetbalkooi/sanitairgebouw 5 en 1 bij Groene Oase 3/sanitairgebouw 3),
  • scheiden we het afval in de milieustraat,
  • zijn er schemerschakelaars in de sanitaire gebouwen en maken we gebruik van waterbesparende kranen en doucheknoppen. Daarnaast zijn de sanitair gebouwen gemaakt van duurzame materialen;
  • en zijn administratieve processen gedigitaliseerd.

Op deze manier proberen wij onze camping ieder jaar verder te verduurzamen en een steentje bij te dragen aan een beter en leefbaar milieu.