Duurzaam kamperen

Genieten van de natuur met oog voor de toekomst

In de bedrijfsvisie van Camping Groene Eiland hebben wij vastgelegd om gezamenlijk een zo klein mogelijke eco-footprint achter te laten. Dit zie je op de camping al op diverse plekken terug:

  • zo hebben we een zonneparking bij de ingang van onze camping. Bent u benieuwd hoeveel energie de zonneparking al heeft opgeleverd? https://monitoringpublic.solaredge.com/solaredge-web/p/kiosk?guid=e0e877ca-c1cb-49e7-a710-900f888d3059. Veel he? De helft van onze jaarbehoeften kunnen momenteel van zonne-energie worden voorzien. Daarnaast kunt u hier uw auto droog en veilig parkeren. Als we de auto netjes parkeren (3 per vak) hebben we ruimte voor 66 auto's!
  • Verder hebben we 3 laadpalen geinstalleerd verspreid over het park (1 bij de zonneparking voor de slagboom, 1 bij de voetbalkooi/sanitairgebouw 5 en 1 bij Groene Oase 3/sanitairgebouw 3),
  • scheiden we het afval in de milieustraat,
  • zijn er schemerschakelaars in de sanitaire gebouwen en maken we gebruik van waterbesparende kranen en doucheknoppen. Daarnaast zijn de sanitair gebouwen gemaakt van duurzame materialen;
  • en zijn administratieve processen gedigitaliseerd.

Op deze manier proberen wij onze camping ieder jaar verder te verduurzamen en een steentje bij te dragen aan een beter en leefbaar milieu.